Website-status

De website-status geeft aan of een website beschikbaar is via internet en welke hostingdiensten ervoor worden geleverd. De hostingprovider moet wellicht de status van een site wijzigen wanneer een klant niet voor de geleverde diensten betaalt. Een eigenaar van een site kan de status daarvan wijzigen als de site tijdelijk niet beschikbaar moet zijn.

Plesk ondersteunt drie statussen voor websites: Opgeschort, Uitgeschakeld en Actief.

Opgeschorte sites

Als u een site uitschakelt voor onderhoud en u wilt uw bezoekers laten weten dat de site tijdelijk onbereikbaar is, dan kunt u de website opschorten zodat deze niet kan worden geopend in de browser (Websites & domeinen > domeinnaam > de link Opschorten). Bezoekers zullen worden omgeleid met de zoekmachinevriendelijke HTTP-code 503 (Service Unavailable) naar de foutmeldingspagina “503 Service Unavailable”. De score van de site in de zoekmachine zal daardoor niet worden aangetast en hostingdiensten zoals e-mail zullen beschikbaar blijven en kunnen nog altijd worden beheerd via Plesk.

Suspend

U kunt de foutmeldingspagina aanpassen via de link Bewerken foutmeldingspagina in Hostingbeheer > Websites & domeinen > domeinnaam.

Opmerking: De link Bewerken foutmeldingspagina onderhoud wordt alleen weergegeven als uw hostingpakket de optie biedt om foutmeldingspagina's op de webserver in te stellen (de optie Aangepaste foutmeldingspagina's is Ingeschakeld in de instellingen van het domein onder Websites & domeinen > domeinnaam > Hostinginstellingen).

Uitgeschakelde Sites

Als u een website niet langer ondersteunt, dan kunt u deze uitschakelen via Websites & domeinen > domeinnaam > de link Uitschakelen. Bezoekers zien de standaardpagina van de webserver die door de hostingprovider is ingesteld en de score van de site in zoekmachines zal kelderen.

Uitgeschakelde websites zijn niet langer gehost op de server: Zij worden uit de instellingen van de webserver verwijderd. De fysieke mappen en bestanden van uitgeschakelde sites zijn echter nog wel bereikbaar via FTP-software en via Bestandsbeheer. Hostingdiensten zoals e-mail zijn niet bereikbaar.

Opmerking: In versies  van Plesk voor 11.5 werd deze status Opgeschort genoemd.

Actieve sites

Om de website weer online te brengen gaat u naar Websites & domeinen > domeinnaam > de link Activeren. De website zal direct functioneren als voorheen.