Mailaccounts toevoegen

Bekijk de videolessen

Een e-mailadres aanmaken:

 1. Doorloop de wizard E-mailadres aanmaken vanaf het pagina Mail.
 2. Geef de volgende instellingen voor het postvak op:
  • E-mailadres. Geef het linkerdeel van het e-mailadres op (het deel voor het @-teken) en, als u over meerdere domeinnamen binnen uw account beschikt, selecteer de domeinnaam waarvoor het e-mailadres moet worden aangemaakt.
  • Toegang tot Hostingbeheer. Selecteer deze optie als u wilt dat Plesk een aanvullende gebruiker aanmaakt voor de houder van het mailaccount. Deze gebruiker heeft standaard de rol van toepassingsgebruiker. U kunt deze rol later zelf wijzigen en andere eigenschappen van de gebruiker aanpassen. Zie voor detailes de sectie (Geavanceerd) Aanvullende gebruikeraccounts beheren.
  • Wachtwoord. Geef het wachtwoord op waarmee toegang tot het postvak kan worden verkregen. Als u de optie Toegang tot Hostingbeheer geselecteerd laat, dan kan hetzelfde wachtwoord worden gebruikt voor toegang tot Hostingbeheer.
  • Het maximaal aantal uitgaande e-mailberichten. Deze instelling wordt alleen weergegeven als de beperking van uitgaande mail door uw provider is ingeschakeld. In dat geval kunt u ofwel de beperking van het aantal berichten per uur instellen, of u kunt de standaardwaarde laten staan. Zie voor details Beperkingen voor uitgaande mail.
  • Postvak. Het uitschakelen van deze optie is alleen nuttig als u het adres alleen wilt gebruiken als een doorstuuradres dat alle inkomende berichten naar een ander adres doorstuurt.

   Als u de optie Postvak geselecteerd hebt, dan kunt u hier de grootte van het postvak opgeven of de standaardgrootte gebruiken die wordt bepaald door de provider van uw hostingpakket.

  • Omschrijving in Plesk. U kunt aanvullende informatie over het e-mailadres toevoegen. Deze informatie zal worden weergegeven in de lijst met e-mailadressen op het sectie Mail van uw abonnement. De hostingprovider en iedereen met toegang tot dit postvak kan deze omschrijving lezen.

   Create_Mail_Account