Een kopie van uw website op Facebook publiceren

Na het publiceren van een site op internet kunt u meer bezoekers aantrekken door een kopie van uw site te plaatsen op de populaire sociale netwerksite Facebook (www.facebook.com).

De kopie op Facebook zal de meeste informatie van uw site tonen; echter, de volgende wijzigingen zullen worden doorgevoerd in het design, de indeling en functionaliteit:

 • Headers, zijbalken en footers worden niet getoond.
 • Het nagivatiemenu zal alleen bovenaan de pagina's van de site verschijnen.
 • De pagina kan niet breder zijn dan 520 pixels. Voor pagina's die toch breder zijn dan 520 pixels zal een horizontale schuifbalk worden weergegeven.
 • Het lettertype, de grootte en de kleur zal worden aangepast aan het design van Facebook, tenzij de eigenschappen van het lettertype speciaal door de sitehouder in de Presence Builder-editor zijn geselecteerd.
 • Afbeeldingsgaleries, webwinkels en links voor het delen op sociale media zullen niet worden getoond.
 • Links die verwijzen naar andere pagina's op Facebook zullen niet werken.
 • Als de site is geopend in de browser Chrome wordt de site als niet-veilig beschouwd; daarom wordt deze niet getoond aan gebruikers totdat zij klikken op het schild-pictogram in de rechter bovenhoek.

Wanneer u een kopie van uw site aan Facebook wilt toevoegen, doe dan het volgende:

 1. Klik in het hoofdmenu op het tabblad Instellingen >tabblad Sociale media.
 2. Zorg dat het selectievakje Een kopie van mijn site op Facebook tonen is geselecteerd.
 3. Klik op de link Een kopie van uw site aan Facebook toevoegen. De startpagina van Facebook zal worden geopend in een nieuw venster of tabblad van uw browser.
 4. Om u bij uw Facebook-account aan te melden geeft u uw e-mailadres en wachtwoord op en klikt u op Aanmelden.
 5. Als u nog niet beschikt over een Facebook-pagina waarop u een kopie van uw site wilt tonen, maar er dan eerst een aan. Hiertoe klikt u op Deze nu aanmaken en u volgt de aanwijzingen op het scherm. Nadat uw pagina is aangemaakt keert u terug naar de pagina Presence Builder op Facebook, die u vindt in een ander venster of tabblad van uw browser.
 6. Klik op Presence Builder-toepassing toevoegen. Deze toepassing verzorgt de synchronisatie van uw website op uw hostingaccount en de kopie op Facebook.
 7. Om te bevestigen dat u uw toepassing aan uw pagina wilt toevoegen, klikt u op Presence Builder toevoegen.

Nu is de kopie van uw site toegevoegd. Om deze kopie te bekijken klikt u op de link Website in het navigatiepaneel van Facebook dat u ziet aan de linkerkant.

Wanneer u veranderingen in uw site aanbrengt en deze opnieuw via de Presence Builder-editor publiceert, dan zal ook uw Facebook-pagina worden aangepast.

Om een kopie van een site van Facebook te verwijderen doet u het volgende:

 1. Klik in het hoofdmenu van de Presence Builder-editor op het tabblad Instellingen > Sociale media.
 2. Zorg dat het selectievakje Een kopie van mijn site op Facebook tonen niet is geselecteerd.
 3. Klik op Ja om te bevestigen.
 4. Ga naar uw Facebook-pagina en verwijder hier de toepassing Presence Builder.